Sekminių šventė

adminMisijos naujienos

Misijos direktoriaus t. Vaido Lukoševičiaus SJ laiškas Misijos nariams:
Brangūs Broliai ir Seserys Kristuje,
Visų pirma noriu jus visus pasveikinti su Sekminėmis. Juk tai ne tik Bažnyčios gimimo diena, tai – kiekvieno mūsų gimimo diena Kristui. Esame dėkingi Sekminių šventei, kad galime vadinti save krikščionimis ir būti panašiais į Kristų. Sekminėse užgimsta Dievo taip ilgai svajota ir laukiama nauja Bendruomenė-Bažnyčia, Jo paties pašaukta, sujungta ir sustiprinta per Šv. Dvasią.
Turbūt ne vienam iš mūsų vis dar sopa širdį, kad kaip ir Šv. Velykas, taip ir Sekmines turime švęsti karantino sąlygomis. Ir tik vienas Dievas žino, kiek dar ilgai truks, kol gyvenimas sugrįš į savo įprastinį ritmą.
Tiesa, jau matosi tam tikri atgimimo ženklai. Prieš porą savaičių PJM Misiją pasiekė žinia iš arkivyskupijos, kad jau ruošiamasi po truputį atidaryti bažnyčias. Kad jau parengtas pirmas planas, kurį išpildžius, bus galima krikštyti, priimti Susitaikinimo sakramentą, laiminti ew tag heuer carrera mens 43mm cbn2a5a fc6481 silver tone leather strap santuoką ir dalyvauti laidotuvėse, tiesa, žmonių skaičius negalės viršyti dešimties. Po to bus galima laikyti bažnyčią atvirą ir privačiai maldai, ir Švč. Sakramento adoracijai, vėlgi, žmonių skaičius neturi viršyti dešimties. Tačiau viešos šv. Mišios dar nebus švenčiamos…
Pilną laišką rasite, paspaudę šią nuorodą->>

Kun. Vytauto Sadausko CJ Sekminių homilija:
ŠV. DVASIOS UGNIS (JN 20, 19-23)
Brangieji, švenčiame Sekmines. Ką ši iškilmė mums reiškia?
Jėzus, keliaudamas į Jeruzalę, savo mokiniams pasakė: „Aš atėjau įžiebti žemėje ugnies ir taip norėčiau, kad ji jau liepsnotų!“ (Lk 12, 49). Šie žodžiai išsipildo per Sekmines, tradicinę žydų šventę, Bažnyčioje tapusią iškiliausia Šventosios Dvasios švente: „Jiems pasirodė tarsi ugnies liežuviai <…>. Visi pasidarė pilni Šventosios Dvasios“ (Apd 2, 3–4). Šventąją Dvasią, tikrąją ugnį, į žemę atnešė Kristus. Jis nevogė jos iš dievų, kaip, anot graikų mito, padarė rolex yacht master m226659 0002 uomo 42mm tono argento automatico Prometėjas, bet pats tapo „Dievo dovanos“ perteikėju. Jis parodė meilę iki galo, iki mirties ant kryžiaus.
Mes visada esame gundomi įgyti kuo daugiau galios ir naudotis ja pagal savo valią. Galia irgi yra „ugnis“, kurią daugelis nori turėti, todėl dažnai jėga ją grobia. Popiežius Benediktas XVI pastebi, kad imdami kontroliuoti kosmoso energiją – „ugnį“, žmonės tarsi pretenduoja tapti dievais ir trokšta perkeisti pasaulį, neigdami visatos Kūrėją. Žmogus nebenori būti Dievo paveikslu, jis nori matyti save visatos centre – būti autonomiškas ir laisvas, ir pats spręsti, kas yra gera ir kas bloga…
Pilną homiliją rasite, paspaudę šią nuorodą->>